afdrukken

Bezoek de abdijtoren

Streekgerecht 'T Truienoske

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

° 2 Conference-peren        

° 130 gr suiker

° 15 ml room

° 10 gr eigeel

° 25 gr eiwit 

° perenstroop van Jacobsfruit

° 1 halve citroen

° specerijen: kaneel, steranijs, saffraan

° Gelatineblaadjes

° 6 gr maïszetmeel

° 12 ml Wilderen Double Gin

We gaan eraan beginnen:

° maak een suikersiroop:  40 gr suiker, doe er de specerijen en saffraan bij, pers de citroen uit en voeg

   zowel het sap alsook de citroen er aan toe en laat zachtjes koken.          

° schil de Conference-peer, halveer en laat ze zachtjes garen onder gesloten deksel, laat ze afkoelen in hun kookvocht.

° laat een nacht staan in de koelkast zodat de smaak van de specerijen kunnen intrekken

° maak een banketbakkersroom; zet 5 ml room op met 5 ml kookvocht van de peren en breng aan de kook 

° meng in een kom het eigeel met het maïszetmeel, 30 gr suiker en wat perenvocht

° als de room kookt, giet je deze over het eigeelmassa, zet terug op het vuur en laat even al

  roerend doorkoken

° laat afkoelen in de koelkast 

° warm de Wilderen Double You Gin op, laat een gelatineblaadje weken in koud water, voeg de gelatine toe aan    en zet even aan de kant

° klop de rest van de room half stijf met wat suiker

° meng nu de gin met de banketbakkersroom en de slagroom

° vul nu de glazen weckbokaaltjes met de room

° snij de peren en verdeel over de potjes

° doe er wat perenstroop erover en hou de potjes koel

° maak een meringue van losgeklopte eiwitten en warme suikersiroop, giet deze over de losgeklopte eiwitten en al    kloppend in de keukenrobot laten afkoelen) 

° neem een spuitzak en spuit de meringue over de potjes 

° plaats de potjes even onder de grill in de oven en laat zo de meringue mooi bruin 

  worden

 

Smakelijk!

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by anaXis