afdrukken

Fruittob

De jaarlijkse wedstrijd voor de ’beste fruittob‘ is een traditie die door de ’Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers‘ in ere wordt gehouden. Een fruittob is een uitgebalanceerde mengeling van graanjenever en inlands fruit. Je kan er mooie prijzen mee winnen! Vraag het reglement bij Josette Moria, tel. +32 11-68 46 12.

Basisrecept Fruittob

FruittobPer maand doe je de volgende ingrediënten in een stenen kruik of glazen pot van ongeveer 6 liter inhoud met een goed afsluitende deksel.

Juni
200 gram aardbeien

Juli
300 gram krieken
300 gram zoete kersen
200 gram frambozen en kruisbessen

Augustus
200 gram braambessen
200 gram rode en/of witte aalbessen
200 gram zwarte bessen (cassis)
200 gram bosbessen

September/Oktober
1 vaste pruim
1 vaste zuurzoete appel
enkele druiven
1 peer
1 kleine perzik
150 gram vlierbessen

Het fruit doe je laag per laag in de pot. Bestrooi het geheel elke keer met fijne suiker, totaal ongeveer 800 gram. Overgiet iedere keer met inlandse jenever van 35 à 38 graden en sluit de pot zeer goed af. Deze basishoeveelheden zijn volgens eigen smaak aan te passen. Bewaren op een koele en donkere plaats.

Het resultaat moet zijn: een mooie, heldere, donkerrode drank met veel aroma en veel smaak met stevige vruchten.

Een wijze raad: nooit roeren, wel bewegen met de tobbe zelf.

Gebruik je fantasie en creëer een lekkere fruittob voor de kerst- en eindejaarsfeesten.

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by anaXis