afdrukken

“Nothing was like it was”

Steven Vandervelpen (°1991, Diest), een kunstenaar wonende te Sint- Truiden, is een grote verzamelaar van antieke en niet-zo-antieke prullaria. Dat alles heeft te maken met zijn passie voor het verleden.De spullen die Steven verzamelt hebben uiteraard te maken met zijn kunstwerken.

Nostalgie kwam altijd al terug in zijn werk, zo kennen we allemaal wel het beeld van wild geparkeerde auto’s in het veld wanneer het plukseizoen van start gaat. Dit beeld heeft Steven verder geïnspireerd voor deze sculptuur in de route van “Sint-Truiden by light”.

Overdag zien we dit vervreemdend beeld van een auto ‘geparkeerd’ langs de Cicindria, een plaats waar je normaal al geen auto zou tegenkomen.
Het is een beeld dat vragen opwekt, een zekere vervreemding met zich meedraagt en omvat ook enige verwijzing naar de fruitplukkers van Haspengouw.

Eenmaal het daglicht verdwijnt, verschijnt de binnenkant van de auto en zien een we een nieuw beeld oplichten. ‘s Nachts wordt de auto omgetoverd tot een venster naar het verleden, een spel van schaduwen die een scene uit onze geschiedenis vertellen.
In de silhouetten zien we een compositie van planten en andere objecten die een figuur uitbeelden, een verwijzing naar de rijke omgeving in Sint-Truiden. 

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by anaXis