afdrukken

Bezoek de abdijtoren

Kerst in Sint-Truiden

Winterse schaatsbaan

winterse schaatsbaan

Elk jaar zakken duizenden gezinnen af naar de truiense kerstmarkt voor een schaatsbeurt. Dit jaar is onze schaatsbaan maar liefst 400 vierkante meter groot. Ze is gemakkelijk bereikbaar tussen de belangrijkste winkelstraten van onze stad.

Tijdens de wintermaanden is Sint-Truiden een gezellige stad om te vertoeven. Gedurende de wintermaanden wordt het centrum van onze Trudostad ondergedompeld in een hemels verlicht en magisch winterdecor.

Programma

Het Warmste Plein
Op vrijdag 8 december openen we Het Warmste Plein. Één maand lang genieten de bezoekers van winters schaatsplezier op de Vavantas schaatsbaan of kikkeren ze op in de winterchalet. De Warmste Tafel neemt terug haar intrek op het bovenste verdiep van de chalet. Kleine en grote gezelschappen tafelen er samen voor het goede doel.

Kerstweekend Grote Markt
In het weekend van 15,16 & 17 december organiseren we het kerstweekend met 30 standen voor de horeca-terrassen rond de Grote Markt. Drie dagen lang ontdekt de bezoeker leuke kerstproducten en -lekkernijen. De opbrengst van dit kerstweekend gaat naar de verschillende goede doelen van de 30 deelnemende verenigingen. De horecazaken rond de Grote Markt bouwen hun overdekt terras om tot ware winterbars. Hier kan je als bezoeker genieten van een jenevertje, frisdrank,  glühwein of chocomelk.

Après Ski
We sluiten 2017 af met de grootste après ski party van België. Éen groot podium, twintig verenigingen en 11 000 feestvierders zorgen voor een avond vol ambiance. Bovendien duurt het grote volksfeest langer! Na de klok van twaalf gaan we nog anderhalf uur door.

Info kerstmaand
De warmste maand

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by anaXis