afdrukken

Provinciaal domein NieuwenhovenHet bos in Nieuwenhoven is een oud parkbos van 161 ha waarvoor geen landbouwgrond werd opgeofferd. Het kasteel deed van de 10e tot de 18e eeuw dienst als buitenverblijf voor de abten. Het domein omvat een rijke flora en fauna, een mooie visvijver, een educatieve vijver en een ecologische waterzuiveringsinstallatie. Het bos heeft zijn charmes in ieder seizoen. Gezinnen zijn welkom in de ruime speeltuin langs het cafetaria.

Aan de ingang van het domein, vlakbij de parking, ligt een grote hondenweide en een hondenlooppiste. In het bezoekerscentrum maken kinderen kennis met alle facetten van het bos en voor scholen zijn er educatieve projecten. Er zijn diverse bewegwijzerde wandelingen en het fietsroutenetwerk komt er vlak aan voorbij.
In het fructuarium vind je vooral oude pruimen-, appel-, peren- en kersenvariëteiten. Bezoek de bijenhal na afspraak (imker H. Swinnen, tel. 011-68 46 14).

Het domein is alle dagen vrij toegankelijk.

Van eind maart tot eind oktober kan je elke zondag (en feestdag) om 11 uur gratis deelnemen aan een historische rondleiding over 1000 jaar Kasteel Nieuwenhoven. Vertrek aan het fietscafé van het kasteel.

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by Tobania