afdrukken

Grote Markt & perron

2 Heerlijkheden...

De bijna tweede grootste markt van België herbergt heel wat geschiedenis. Vroeger liep er een scheidingslijn dwars over de markt (zelfs in het stadhuis en de middeleeuwse hallen). Dit was de grens tussen het stadsgedeelte dat onder controle was van de abt van Metz en het stadsgedeelte van de prins-bisschop van Luik. Aan de voet van de belforttoren, beschermd door Unesco als werelderfgoed, vind je het perron met de tweekoppige adelaar.

TIP! 360° foto's met dank aan Harry Doomen
Hoek Luikerstraat
Midden Grote Markt

Soort activiteit:Monument
Telefoonnr: 3211701818
Adres: Grote Markt z/n, 3800 Sint-Truiden
Deelgemeente: Centrum

Reacties

Richard Vercamer 9/05/2017

Beste

Bedankt voor je constructieve feedback, wij zijn er ons van bewust dat onze website niet optimaal is. Wij zijn dan ook intensief bezig met het ontwikkelen van een volledig nieuwe website. Hierin zal jouw feedback zeker worden opgenomen.

mvg
Toerisme Sint-Truiden

Michel Coune 8/05/2017

Goede dag
Het onderstaande is enkel bedoeld als positieve feedback :
1) op de hoofdpagina in het Duits staan veel zelfstandige naamwoorden met kleine letter zoals preis, abstand, ... Best zouden deze met hoofdletter beginnen.
2) de foto van de grote markt is verouderd. De rijen met auto's en de terrassen zijn nu anders. Ik zie maar 1 foto waardoor je zeker geen beeld krijgt van de nieuwe situatie.

Jouw reactie

*

*

*

reactie *

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by Tobania