afdrukken

“Nachtraven”

Eric Goossens is een jonge actieve kunstenaar en zit in het bestuur van de koninklijke kunstkring van Sint-Truiden en is werkzaam op de Haspengouwse academie BEELD.

Een stevige boom is bekleed met witte nestkastjes, allemaal verschillend van formaat en uitzicht. Aan de binnenzijde van de huisjes brandt een lamp waardoor ze ’s nachts een warme gloed uitstralen. De strategische locatie voor het werk (tegenover een aantal flatgebouwen), refereert naar onze huidige manier van wonen. Door toenemend plaatsgebrek zijn we genoodzaakt om dichter op mekaar te gaan wonen. Niet meer één vogelhuisje per boom, maar allemaal samen dicht op elkaar. We wonen samen maar toch apart.

Door moderne technologie is het bioritme van de mens langzaam ontregeld geraakt. Er is geen duidelijk onderscheid meer tussen dag en nacht. Kunstlicht stelt ons in de mogelijkheid om de                dag eeuwig te laten duren. De dieren zijn hier ook het slachtoffer van geworden. Ze staan niet meer met de eerste zonnestralen op en kunnen de hele nacht verder fluiten. Vandaar de titel ‘nachtraven’

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by Tobania