afdrukken

Wijnkasteel Genoelselderen

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude Romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst, ligt het enige wijnkasteel van België. Niet toevallig, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. Je waant je hier even in Frankrijk.

Het Wijnkasteel van Genoels-Elderen is omgeven door zo'n 20 ha wijngaarden. De wijn die hier geproduceerd wordt kan moeiteloos concurreren met de Franse topwijnen.
De mergelondergrond in Riemst is vergelijkbaar met die van de klassieke Franse wijnstreken en het klimaat stemt overeen met dat van de Bourgogne 100 jaar geleden.

Dit gecombineerd met de hoge kwaliteit van de wijnranken en de intensieve zorg van de familie van Rennes staan garant voor een topwijn die in de beste Belgische restaurants geserveerd wordt.Na reservatie krijgen groepen een rondleiding in de proeftuin, het pershuis en de wijnkelders. Tevens maak je kenis met de activiteitn in de wijngaard.

Witte wijnen : Chardonnay Wit, Chardonnay Blauw, Chardonnay Goud
Rode wijn : Pinot Noir
Mousserende wijn: De Zwarte Parel
Levenswaters: 'Oude Eau-de-Vie' of Levenswater gerijpt op eiken vaatjes / Levenswater gereduceerd met water, enkele jaren gerijpt op eiken vaatjes / 'Grappa', Levenswater gereduceerd met water.

Soort activiteit:Streekproduct
Telefoonnr: 3212391349
Adres: kasteelstraat 9, 3770 Riemst

Reacties

Katia De Clerck 5/09/2014

Geachte,

Is het mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding en degustatie vrijdag 12 september as in de namiddag? Zou U mij hierover kunnen terugmailen of telefonisch willen contacteren? Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten, Katia De Clerck

Jouw reactie

*

*

*

reactie *

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by Tobania