afdrukken

Bezoek de abdijtoren

Sint-Truiden by lights by Music

Programma 24 november 2018

"Begijnhofkerk - Johan Hermans"
Johan dankt zijn internationale reputatie als concertorganist aan succesvolle optredens in steden als Sydney, Parijs, New York, Moskou, Londen, Hong Kong, Brussel ... Hij is leraar Orgel en Begeleidingspraktijk aan de Stedelijke Academie van Genk en het Stedelijk Conservatorium van Hasselt, waar hij ook kathedraal- en stadsorganist is. Vandaag bespeelt hij het oudste homogeen bewaarde orgel van het land in de Begijnhofkerk!
doorlopend tussen 19.00 - 22.00 uur

"Klein Stadspark"
Een opwarmer door heerlijke soep van Le Bon Vinvant (3 euro) en vurige animatie van Circus Paljasso
!! enkel tussen 20.30 - 21.30 uur

"Sint-Gangulfuskerk - Zandkunstenaar Immanuel Boie"
Immanuel is een ongewone leraar 'muzische vorming' op een school voor buitengewoon onderwijs. Met zandkunst laat hij zijn creativiteit de vrije loop. Tijdens Sint-Truiden by Lights prikkelt hij bijna al je zintuigen. Hij tekent, met muziek op de achtergrond, beelden met speciale aandacht voor onze prachtige stad en streek. Herken jij ze? Tussen zijn korte optredens door, laat je zelf het zand door je vingers glijden en maak je je eigen zandtekening.
doorlopend tussen 19.00 - 22.00 uur

"De Zoutkist - L&M Band"
Louis & Maurice, al 20 jaar samen on the road met enkel twee stemmen en twee gitaren, maar met een verrassende muzikale rijkheid. Ze brengen vreugde, ontroering en vermaak en spelen wat jij graag hoort (en soms tegen niemand durft zeggen ...). Je luistert met ingehouden adem, zingt zacht of uit volle borst mee en danst zelfs de polonaise! Louis & Maurice zien het met plezier gebeuren en nemen je graag bij de hand en bij het hart.
doorlopend tussen 19.00 - 22.00 uur
.

"Vest 'Schaduwvlekken' - Jonas Van Esch"
Onderweg op de vesten, ter hoogte van de schaduwvlekken, kom je deze vrolijke entertainer met accordeon tegen. Hij is al jaren een graag geziene muzikant die moeiteloos voor gezelligheid en ambiance zorgt. Zing uit volle borst mee en waag je gerust aan een dansje OF wie weet heb je wel een verzoeknummer?
doorlopend tussen 19.00 - 22.00 uur

"Minderbroederskerk - Maevis"
Een zeskoppige band met 3 frontvrouwen, heerlijke harmonieën en een unieke folkrocksound. De roots van deze akoestische band ligt in het hart van Haspengouw. Wat meer dan een decennium geleden begon als een hechte vriendengroep, groeide uit tot een onbreekbare muzikale connectie. Maevis brengt sferische nummers met verschillende uitheemse invloeden. Noem het gerust folkrock, afgewerkt met heerlijke harmonieën en een flinke dosis girlpower. Droom even volledig weg met Maevis.
doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur


Je wandelt via de hoofdingang van de Minderbroederskerk binnen en je wandelt in stilte via de kloostergang naar buiten – dubbele beleving in deze prachtige site!


Muziek is er van 19.00 - 22.00 uur al wordt er af en toe een kleine rustpauze tussendoor voorzien.

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by Tobania