afdrukken

Bezoek de abdijtoren

Parkeren in Sint-Truiden

Gratis parkeren

GRATIS LANGPARKEREN

Parkeerterrein Speelhof en Begijnhof (Speelhoflaan, volg P centrum)

Parkeerterrein Station (Stationsplein of achter het station via Gorsemweg, volg P station)

Parkeerterrein Sint-Pieter (Olympialaan, volg P Sint-Pieter)

GRATIS 2 UUR PARKEREN MET PARKEERSCHIJF

De locaties waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, herkent men aan de blauwe verkeersborden met de witte P en het symbool van een parkeerschijf. In Sint-Truiden wordt gebruik gemaakt van zoneborden. Deze borden duiden een geheel van straten en pleinen aan die binnen een blauwe zone vallen. De borden worden geplaatst aan de grenzen van de zone.

Blauwe zone (met parkeerschijf max 2 uur uitgezonderd bewonersparkeren):

Prins-Albertlaan, Gazometerstraat, Spoorwegstraat, LeopoldIIstraat, Toekomststraat (deel tussen Rijschoolstraat en Prins-Albertlaan), Koningin Astridstraat, Molenstraat, Stationsstraat, Tiensesteenweg (tussen Ziekerenweg en Gazometerstraat), Ziekerenweg ( van Tiensesteenweg tot Olympialaan), Abtenstraat, Prins Bisschoppenstraat, Jodenstraat, Tongersesteenweg ( van Tichelrijlaan tot aan N80), Wildebamp, Naamsesteenweg (van Naamsevest tot aan Olympialaan), Slagmolenstraat, Spiegelstraat (van Naamsevest tot aan Lepelstraat), Koekestraat (van Naamsevest tot aan Lepelstraat), Lepelstraat (tussen Naamsesteenweg en Koekestraat), Luikersteenweg (van Naamsevest tot aan N80), Broekstraat, Parkstraat, Haardstraat, Tichelrijstraat (tussen Tichelrijlaan en Jodenstraat), Diestersteenweg (tussen Ridders de Menten de Horneplein en Rummenweg), Kazelstraat, Slachthuisstraat (tussen Vissegatstraat en Speelhoflaan) en Schurhoven (tussen Nieuwpoort en Speelhoflaan), Vissegatstraat, Begijnhof, Rodulfusstraat, Nieuwenhuyzen.

Betalend parkeren

BETALEND PARKEREN MAX 2 UUR = ZONE PAARS (zonder bewonersparkeren) - Tarief 1: 0,50 EUR per 15 min.

Straten:

Luikerstraat, Stapelstraat, Diesterstraat (behalve het plein aan de ingang van het stadspark), Zoutstraat (gedeelte tussen Grote Markt en Beekstraat), Grote Markt (inclusief Groenmarkt), Clockemstraat, Minderbroedersplein, Breendonkstraat (gedeelte tussen Kazernestraat en Stapelstraat), Sint-Martenplein.

 

BETALEND PARKEREN MAX 4 UUR = ZONE ORANJE (met bewonersparkeren) - Tarief 1: 0,50 EUR per 15 min.

Straten:

Minderbroedersstraat, Diesterstraat (plein aan de ingang van het stadspark), Naamsevest, Sint-Anneke, Rijschoolstraat, Capucienessenstraat, Schepen Dejonghstraat, Hamelstraat, Plankstraat, Clement Cartuyvelsstraat, Abdijstraat, Abdijstraat ( parking plein), Sint-Trudostraat, Gildestraat, Adelardusstraat, Sint-Apolloniastraat, Gasthuisstraat, Rozenstraat, Spaansebrugstraat, Beekstraat, Breendonkstraat (behalve gedeelte tussen Kazernestraat en Stapelstraat), Tiensesteenweg (van Stapelstraat tot Ziekerenweg), Kazernestraat, Kazernevest, Gootstraat en Ursulinenstraat, Toekomststraat (deel tussen Zoutstraat en Rijschoolstraat), Zoutstraat (deel tussen Beekstraat en Toekomststraat), Houtmarkt, Sint-Gangulfusplein, Ridderstraat, Tichelrijlaan, Tichelrijstraat (tussen Nieuwpoort en Tichelrijlaan), Nieuwpoort, het parkeerplein aan het Administratief Centrum, Slachthuisstraat (tussen Clement Cartuyvelsstraat en Vissegatstraat) en Tiensevest.

Pleinen

Het parkeerplein aan de Casinostraat (Europaplein) en het parkeerplein aan het Cultuurcentrum (Capucienessenstraat).

Hoe betalen ?

Aan de parkeerautomaat met munten (en het ticket achter de voorruit plaatsen) of via sms.

De gebruiker stuurt bij aanvang van het parkeren een SMS naar 4411 met de parkeerzone, vermeld op de automaat, en de nummerplaat. Bij vertrek stuurt de parkeerder ‘Q’ (stopbericht) naar 4411. Bij gebrek aan dit stopbericht stopt het systeem automatisch de tijd wanneer de maximale parkeertijd voor deze zone bereikt is.

Wanneer?
Alle week- en zaterdagen tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Zondagen en officiële feestdagen: gratis.


Defecte automaat?
Gebruik dan andere nabijgelegen automaten.

Info over parkeren ?

Alle info over parkeren in de parkeerwinkel in de Minderbroedersstraat 29.

dinsdag van 09.00 uur - 14.00 uur
woensdag van 14.00 uur - 19.00 uur
vrijdag van 14.00 uur - 17.00 uur

tel.: 011-87 28 82

Private parkings

Parking Cicindria - Abdijstraat
Eerste 20 minuten = gratis parkeren
Bij de handelaars in de Cicindriashopping kan je een bon afhalen om tot een uur gratis te parkeren. Een dag parkeren kost er 5,00 EUR.

Ondergrondse parking Clockhempoort
Ingang via Spaansebrugstraat en Wildebamp
Kortparkeren van maandag t/m zaterdag van 7 tot 19 uur (piekuren):
1,00 EUR voor het eerste uur
0,60 EUR voor elk volgend half uur
maximum piektarief: 7,50 EUR
Kortparkeren tijdens de overige uren (daluren):
0,50 EUR per uur
maximum daltarief: 2,50 EUR

Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

* * * schrijf me in!
created by anaXis